Een kort maar intensief bezoek van Wytske Versteeg aan de afdelingen Nederlands van Padua en Trieste

door M. Mertens en D. Ross /15 november 2019

 Wytske interview

Op 28 oktober is de schrijfster Wytske Versteeg opgetreden tijdens het Gender Bender Festival in Bologna. De Nederlandse ambassade nam deze gelegenheid te baat om de schrijfster ook even door te sturen naar de twee afdelingen Nederlands in Noordoost-Italië, zodat ze haar roman Boy, vertaald door Claudia di Palermo en Cecilia Castelmonte, kon promoten.

Zomercursus MediterraNed ’Toontje Hoger’
Barcelona, 1-7 september 2019

door A. Brink en A. Van Winden / 27 september 2019

“Juliaaaa!!”, galmt het door de gangen van de verder nog verlaten school. Her en der in het gebouw zie je plukjes studenten die een scène uit het toneelstuk Romeo en Julia aan het instuderen zijn. 
Na ruim twee maanden zomervakantie krijgen zo´n 30 studenten van de afdelingen Nederlands van het platform MediterraNed alvast hun vuurdoop voor een nieuw schooljaar.

'De Culturele identiteit van Vlaanderen en Nederland in taal, traditie en kunst', lezing gehouden door Prof. Dr. Em. Ludo Beheydt, UCL

door A. Van Raemdonck / 26 mei 2019

In zijn lezing beschreef Prof. Beheydt met de hulp van talrijke mooie Power Point illustraties de culturele identitiet van Nederland en Vlaanderen.

III Conferentie Minatori die Memorie in Bologna: enkele herinneringen en reacties

door MediterraNed/ 27 april 2019

Op 11 en 12 april werd op de Universiteit van Bologna de III conferentie Minatori di memorie gehouden gewijd aan de culturele herinnering van het mijnverleden in België en Nederlands-Limburg en meertaligheid.