Rachida Lamrabet in Padua en Napels! 13-19 oktober 2022

door C. Peligra / 08 oktober 2022

Van 13 t/m 19 oktober zal Rachida Lamrabet in Italië zijn om de Italiaanse vertaling van de bundel Een kind van God te promoten (Un figlio di Dio, uitgeverij Criterion, 2022. Vertaling van Annaclaudia Giordano).

Zie hier de poster van de Workshop op 14 oktober.

Zie het programma van het congres in Napels Esili, Ponti, Migrazioni (Bridges, exiles, migrations) op 18 en 19 oktober.

Op 13 en 14 oktober zullen de schrijfster en haar vertaalster Annaclaudia Giordano het publiek en de studenten van de Universiteit van Padua ontmoeten.

De vertaling zal op 13 oktober om 17:30 worden gepresenteerd bij de boekwinkel Laformadelibro (Padua, via del Carmine, 6). De schrijfster zal worden geïnterviewd door de docenten Nederlands Annaclaudia Giordano (Universiteit van Napels “L’Orientale”) en Cristina Peligra (Universiteit van Padua). De presentatie zal in het Nederlands worden gehouden, met vertaling naar het Italiaans door de studenten van de Universiteit van Padua. Een borrel volgt om 19:00 om gezellig met schrijfster en vertaalster in gesprek te gaan!

De deelname is gratis maar inschrijving is verplicht. Boek een plek via deze link: https://www.eventbrite.it/e/biglietti-rachida-lamrabet-presenta-un-figlio-di-dio-424016072487?aff=ebdsoporgprofile

Op 14 oktober zullen Rachida Lamrabet en vertaalster Annaclaudia Giordano in gesprek gaan met de studenten Nederlands van de Universiteit van Padua over de stilische kenmerken van de verhaalbundel Een kind van God en over vertaalstrategieën en vertaaloplossingen voor een selectie van problematische fragmenten uit het boek. 

De schrijfster zal dan in Napels optreden voor een boekpresentatie en een lezing. Op 17 oktober om 17:30 zal de vertaling van de bundel Een kind van God worden gepresenteerd bij boekwinkel Ubik (Via Benedetto Croce, 28), in gesprek met de docenten Nederlands van de Universiteit van Napels “L’Orientale” Annaclaudia Giordano en Professor Franco Paris, met vertolking van en naar het Italiaans.

Tenslotte zal Rachida Lamrabet aanwezig zijn op het internationale Congres Esili, Ponti, Migrazioni (Bridges, exiles, migrations) dat op 18 en 19 oktober in Palazzo Du Mesnil te Napels zal plaatsvinden, georganiseerd door de docenten Nederlands van de universiteit L’Orientale in samenwerking met de docenten Italiaans en Roemeens. Rachida Lamrabet zal een bijdrage leveren met de titel: 'Creating new narratives: literary perspectives from minorities'.

Met de financiële steun van:

Nederlandse Taalunie, Literatuur Vlaanderen, Cattedra Vesalius (Universiteit van Padua), Nederlandse Ambassade, Afvaardiging van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest in Italië, Dipartimento di Studi Letterari, Linguistici e Comparati (Universiteit van Napels “L’Orientale”).