Ontmoeting Nachoem Wijnberg en Alessandra Palmigiano op 18 juni in Bologna

door Lars Boomsma / 09 juni 2015

Waar: Via Guerrazzi 20, in de bibliotheek van het Collegio dei Fiamminghi
Tijdstip: Donderdag 18 juni, 20:30
Nu het einde van het academische jaar met rasse schreden nadert, staat donderdag 18 juni ook de laatste 'BeNeBo(logna)'-ontmoeting van 2014/2015 op het programma.

Last but zeker not least: met veel plezier mogen we aankondigen dat de hoofdgast van deze avond dichter Nachoem Wijnberg zal zijn, waarvan binnenkort de bundel Divan di Ghalid in Italiaanse vertaling bij uitgever 'La camera verde' zal verschijnen. Van Nachoem Wijnberg zijn al eerder gedichten gepubliceerd in het tijdschrift 'Semicerchio' (vertaling: Alessandra Palmigiano). Zijn werk is diverse malen bekroond, onder meer met de Ida Gerhardt Poëzie Prijs en de VSB Poëzieprijs, enkele van de belangrijkste literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied.

Naast een presentatie van zijn recentste werk en een dichtvoordracht - in het Nederlands en in de Italiaanse vertaling van Alessandra Palmigiano, die zelf aanwezig zal zijn - zal er volop de gelegenheid zijn tot het stellen van vragen en discussie. Om de Italiaanse ambiance eer aan te doen en het jaar op gepaste wijze af te sluiten, wordt de avond besloten met een kleine borrel.

We hopen jullie in groten getale de 18e te treffen!

Lars Boomsma (student-assistent bij de afdeling Nederlands, Università di Bologna)