Collegio dei Fiamminghi - 20 april:

De vrouw en het geloof

door J. Hartkamp en V. van Linge / 20 april 2017

 

Na het prachtige verhaal van Jean Robaey komt in de bibliotheek van het Collegio dei Fiamminghi in Bologna de tweede bijeenkomst alweer om de hoek kijken: donderdag 20 april zal in het teken staan van de vrouw in de Nederlandse literatuur.

Naar aanleiding van hun afstudeerthesis zullen Francesca Barresi en Valentina Buda in het Italiaans spreken over het feminisme en de claim op gender. Ze presenteren ons de resultaten van hun onderzoeken over de weergave van de vrouw in de Nederlandse en Vlaamse literatuur.

Dit zijn de titels van de presentaties:
•"Beatrijs" en "Mariken van Nieumeghen" tussen verering en schending: een genderstudie naar twee maria-mirakels in het middelnederlands (Francesca Barresi)
De vrouwelijke stemmen van de migrantenliteratuur van islamitisch feminisme naar geëngageerd literatuur. De gebeurtenissen van Naima El Bezaz en Rachida Lamrabet (Valentina Buda)

Wees allen van harte welkom aan het Collegio dei Fiamminghi in Via Guerazzi 20, op 20 april om 20:30. De presentaties zullen gehouden worden in het Italiaans.

Vita van Linge en Julie Hartkamp (studentassistentes afdeling Nederlands, Bologna)