Italiaanse Middag in Limburg

9 februari

door Daniela Tasca / 08 februari 2019

Hierbij nodigen wij je uit voor een Italiaanse middag in Limburg, in het kader van het project Niet bang zijn.

Deze middag staat in het teken van 70 jaar Italianen in Nederland.

Met een rondleiding in het Migratiemuseum door Daniela Tasca en de lancering van ons nieuwe project Naam en Toenaam ism Istituto italiano di Cultura per i Paesi Bassi en regionale instellingen.

Zaterdag 9 februari 14-18 uur

Migratiemuseum Heerlen

Maanplein 52 Heerlen

Het programma van de middag vind je in de bijlage. Verspreid de uitnodiging gerust onder belangstellenden in je netwerk.

De uitgebreide routebeschrijving vind je hier (en onderaan dit bericht): https://migratiemuseumheerlen.nl/contact/

Arrivederci in Limburgo!

Daniela Tasca

Bereikbaarheid Migratiemuseum Heerlen - Maanplein 52

NB: Kleed je warm aan. Het museum heeft geen verwarming maar wij doen ons best om het zo aangenaam mogelijk te maken.

In en rondom het Maankwartier treft u veel werkzaamheden aan. Hierdoor kan het zijn dan trappen tijdelijk zijn afgesloten.

Te voet kunt u van het centrum van Heerlen, vanaf het Royal Theater, de gele routeborden naar het maanplein volgen. Deze route is echter niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Hun adviseren wij om via de ingang van de Jumbo (Spoorsingel 81, Heerlen) de lift te nemen naar de 1e etage. Deze komt uit op het Maanplein.

Komt u met de auto dan adviseren wij om gebruik te maken van de parkeerplaats onder het migratiemuseum. U kunt dan het beste navigeren naar het adres Spoorsingel 63, 6412 AA, Heerlen. Hier bevindt zich de parkeergarage. Vanaf de verdieping -1 kunt u de lift nemen naar de 1e etage. Deze komt uit op het Maanplein.

Op het Maanplein aangekomen ziet u de Heliostaat. Direct links van de Heliostaat is het Migratiemuseum.

Het Migratiemuseum bevindt zich in een ruw, industrieel casco pand zonder verwarming of andere sanitaire voorzieningen. De ruwheid van de ruimte en de oneven vloer sluit naadloos aan op de tentoonstelling, maar vraagt wel wat extra voorzichtigheid van de bezoekers.

Maak uw beleving compleet en combineer uw bezoek met een bezoek aan het Mijnmuseum. Dit ligt ongeveer op 7 minuten loopafstand van het Migratiemuseum. Hier kunt u tevens gebruik maken van de sanitaire voorzieningen

namens

Stichting Culturissima/1001 Italianen

www.1001italianen.nl