Docente Johanna Sattler met pensioen

door A. Verbiest / 25 oktober 2021

Na bijna 15 jaar werkzaam te zijn geweest aan de Escuela Oficial de Idiomas te Madrid is Johanna Sattler vorige maand met pensioen gegaan. Weinig ruchtbaarheid heeft ze daaraan willen geven maar MediterraNed heeft zo zijn informanten en wil haar toch even in een (bescheiden) zonnetje zetten. 

Bevlogen, consciëntieus en begaan met de EOI heeft Johanna ieder jaar tientallen studenten het Nederlands bijgebracht, de cultuur van de Lage Landen uitgedragen en vooral jonge studenten met raad en daad bijgestaan. De deur van haar kantoor stond altijd voor iedereen open, ze was een vraagbaak voor velen en toonde zich altijd uiterst behulpzaam. 

De studenten en collega's van de EOI  missen Johanna nu al maar wensen haar ook het allerbeste in de komende jaren. Eindelijk tijd om al die boeken eens te gaan lezen en die prachtige tentoonstellingen te bezoeken! En hopelijk kunnen we je bij het MediterraNed in een of ander samenwerkingsverband nog eens verwelkomen. We wensen je alle goeds toe in deze nieuwe fase, beste Johanna, ¡mucha suerte!