Partita d’Addio: Italiaanse vertaling van Nachoem M. Wijnbergs Afscheidswedstrijd

door Herman van der Heide / 19 januari 2022

Afscheidswedstrijd.jpg

Bij uitgever Raffaelli Editore is Nachoem Wijnbergs bundel Afscheidswedstrijd (2019) in het Italiaans als de achtste bundel van de poёziereeks in Lyra Neerlandica verschenen, vertaald door Herman van der Heide, Wouter de Leeuw, Stefano Musilli en Marco Prandoni.

Zie hier meer informatie over de bundel.

DLIT LITERATURE IN TRANSLATION

door Michele Restuccia / 04 november 2021

Heb je een passie voor literatuur of wil je je Nederlands verbeteren? Dan is de reeks lezingen van DLIT (Dutch Literature in Translation) precies wat je nodig hebt!

Woordcombinaties: een nieuwe online-taalhulp

door D. Ross / 27 juli 2021

Voor de taalverwerving van onze studenten kunnen wij docenten grofweg twee trajecten kiezen. Het eerste is zelf leermiddelen tot stand brengen, op maat voor onze doelgroep en taalcombinatie - en het Italiaanse taalgebied heeft wat dat betreft een kloek pakket met een grammatica, een taalcursus en een cultuurboek. Een tweede traject is de leermiddelen gebruiken die binnen het Nederlandse taalgebied worden ontwikkeld voor allerlei doelgroepen met diverse taalachtergronden. Sinds een paar jaar zie ik echter ook een derde traject, dat door de oprukkende digitalisering steeds meer aan belang lijkt te winnen: zelfstudie.