Nieuwe Socialemediacommissie van MediterraNed!!!

door MediterraNed / 16 september 2022

Beste docenten, studenten, alumni en neerlandici,

We zijn blij jullie aan te kondigen dat MediterraNed een gloednieuwe socialemediacommissie heeft!

Het idee ontstond tijdens de bijeenkomst van Triëst (mei 2022), toen een groep jonge neerlandici voorstelde om de krachten te bundelen om de zichtbaarheid van de vereniging (en van het Nederlands in het buitenland) te vergroten.

De commissie zal natuurlijk de activiteiten van MediterraNed op haar profielen promoten, maar de bedoeling is om alle interessante evenementen rond het Nederlands in het Middellandse Zeegebied in de schijnwerpers te zetten.

Hoe kun je de MediterraNed-accounts volgen? Het is supermakkelijk!
Je vindt ons hier:

We zullen foto’s, video’s en verslagen posten van de activiteiten van MediterraNed, maar als jij weet van evenementen, presentaties en initiatieven die met het Nederlands te maken hebben, laat het ons zeker weten!

Je kan ons zowel via de socialmedia-accounts, als via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bereiken.

Deel dus de kanalen met je (mede)studenten, collega’s, vrienden en familie. En vergeet natuurlijk zelf niet ons te volgen op Facebook, Instagram en Twitter, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste MN-nieuwtje!

Op de foto van de socialemediacommissie hierboven, van links naar rechts:

Marie Molenaers werkt als lector Nederlands aan de Universidad de Salamanca (USAL), een uitwisselingsprogramma tussen de KU Leuven en de USAL waaraan zij kon deelnemen dankzij haar masterdiploma in de lerarenopleiding. Na haar studies Klassieke en Spaanse Filologie aan de KU Leuven, startte ze een een PhD-project over de ontwikkeling van de absolute constructie in (pre-)klassiek en modern Spaans en Nederlands.

Frianne Zevenbergen (secretaris) doet promotieonderzoek naar de vrouwbeelden in de werken van Louis Couperus en Gabriele d’Annunzio aan de Universiteit van Napels “L’Orientale”. Daarnaast is zij werkzaam als secretaresse bij het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome.

Suze Anja Verkade (roepnaam Suzanne; voorzitter) werkt aan haar proefschrift op het gebied van contrastieve fraseologie in het Nederlands, Italiaans en Engels aan La Sapienza Universiteit van Rome, in co-tutelle met Universiteit Leiden.

Francesco Panzeri werkt voor de Vlaamse overheidsinstelling Flanders Investment and Trade (FIT) in Milaan, is literair vertaler uit het Nederlands en heeft onlangs als tutor Nederlandse taal gewerkt bij de Universiteit Alma Mater te Bologna.

Cristina Peligra promoveerde in 2019 aan de Universiteit van Newcastle, VK. Voor haar proefschrift vergeleek zij de Italiaanse en Engelse vertalingen van Hella S. Haasses Indische romans. Sinds 2021 doceert ze Nederlandse Taal en Literatuur aan de Universiteit van Padua.

Deze commissie werkt nauw samen met María José Calvo González, die de website beheert.