door MediterraNed / 23 oktober 2022
 
 
De 5e editie van het Festival de Cine por mujeres, Madrid begint op 25 november in Madrid en duurt tot 6 november 2022. Het festival vindt plaats in een gemengd en multi-site formaat, op 22 locaties, online op Filmin en op televisie op 8madrid TV, met een gevarieerde selectie van recente nationale en internationale speelfilms.
De Focus-sectie van deze 5e editie zal gewijd zijn aan #Nederland met de bedoeling het talent en werk van Nederlandse vrouwelijke regisseurs zichtbaar te maken en hun kijk op de wereld naar het Spaanse publiek te brengen: Heddy Honigmann, Urszula Antoniak, Aliona van der Horst, Karin Junger, Halina Reijn en Gioia Smid.
Dit zorgvuldig geselecteerde programma is tot stand gekomen met steun van de Ambassade van Nederland in Madrid en in samenwerking met SEE NL, de organisatie die de zichtbaarheid van Nederlandse films over de hele wereld bevordert.
Neem een voorproefje van de Nederlandse films in de teaser (bit.ly/3gtfsFJ) en check de website van het festival voor meer info: https://www.festivalcinepormujeres.com/