Carrièremogelijkheden met het Nederlands en Alumninetwerk

door Giada Brentaro en het team van Nederlands in Triëst / 08 mei 2023

De afdeling Nederlands van de Universiteit van Triëst is aan de slag gegaan met een Alumninetwerk. Dit is een pilootproject gesubsidieerd door de Taalunie. Het is in 2022 begonnen, het loopt eind 2023 af en de resultaten zijn er al!

Het doel is een enquête uit te voeren om de carrièremogelijkheden met het Nederlands in kaart te brengen. Om dit doel te bereiken, is een groep studenten van de afdeling Nederlands in Triëst aan de slag gegaan met de opstelling van een vragenlijst. Tegelijkertijd werden er ook contacten van de alumni verzameld en in een database gezet.

Het project zal nu uitgebreid worden naar andere afdelingen in Italië en mogelijk ook in het Middellandse Zeegebied. Aan het einde zal een nieuwe Alumniplatform worden opgesteld om alumni in Zuid-Europa met elkaar in contact te brengen.

Giada Brentaro, coördinator van het project, heeft de resultaten geanalyseerd voor haar masterscriptie. Deze zijn ook gepresenteerd tijdens de lancering van “Alumni Chapter Italy” van KU Leuven in Rome.

Benieuwd naar de resultaten? Kijk maar naar de 137 antwoorden die we hebben gekregen!

Wil je met je afdeling deelnemen aan het alumninetwerk? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.